Laat uw doel hervorming zijn

Facetten van de geschiedenis van het Christelijk Nationaal Vakverbond in Nederland (1909-1959)
Auteur: P.E. Werkman | Uitgever: uitgeverij Verloren b.v.

29,00

Dit boek rekent af met de gedachte dat de protestantse arbeidersbeweging om principiële redenen geen wezenlijke bijdrage zou hebben geleverd aan de bevrijding van de arbeider. Het CNV zette zich met zijn eigen streven naar bedrijfsorganisatie en medezeggenschap wel degelijk – zij het soms aarzelend en altijd behoedzaam – in voor de ‘deproletarisering’ van de werkende klasse. De strijd daarover met geestverwante ideologen, politici en ondernemers bevestigt dat, evenals de principeafspraken die het CNV tijdens de Tweede Wereldoorlog met de katholieke en socialistische zustercentrales maakte over de naoorlogse sociaal-economische ordening. Partijpolitieke issues, eigen beleggingsfonds en spaarbank en ‘export’ van protestantse vakbeweging naar Noord-Amerika onderstrepen dat het CNV op uiteenlopende terreinen de ambitie van een brede vakbeweging trachtte waar te maken.
‘Laat uw doel hervorming zijn!’ sluit aan bij de internationale trend sinds de val van de Berlijnse Muur om tot een historische herwaardering van de christelijke vakbeweging in Europa te komen.
Paul E. Werkman is historicus en verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789065509833 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Facetten van de geschiedenis van het Christelijk Nationaal Vakverbond in Nederland (1909-1959)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-05-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Laat uw doel hervorming zijn” te beoordelen