Laan van Meerdervoort

Een dwarsdoorsnede van Den Haag
Auteur: Jolly van der Velden, Liza van Kuik, Margot C. Berends | Uitgever: Uitgeverij De Nieuwe Haagsche B.V.

19,95

De Laan van Meerdervoort wordt wel de langste laan van Nederland en zelfs van Europa genoemd: bijna zes kilometer lang. De laan is een letterlijke en figuurlijke dwarsdoorsnede van Den Haag. Alles is er te vinden: winkels, scholen, bedrijven, instellingen, kerken, woonhuizen in soorten en maten, parken, waterwegen en vele nationaliteiten.

Dit boek begint op huisnummer 1 en eindigt bij nummer 1803. De laan is opgedeeld in vijf stukken. Auteur Liza van Kuik vertelt steeds uitgebreid over de ontstaansgeschiedenis van ieder gedeelte van de laan. Ze vermeldt ook leuke weetjes, zo was het schelpenpad op de middenberm lange tijd een geliefde flaneerplek en schilderde onder meer Vincent van Gogh hier.

Daarna geven auteurs Jolly van der Velden en Margot Berends bij ieder stuk van de laan korte impressies van allerlei ontmoetingen en bezoeken. Ontmoetingen met bewoners van vroeger en nu, met mensen die op de laan werken en met voorbijgangers. Bezoeken aan bijzondere gebouwen, verborgen tuinen en markante pleinen. Zo verhalen ze over het gymnasium Haganum, park Sunny Court en de Chinese Muur. Tussendoor verdiepen ze zich in de daklozenopvang op de laan, in een woonblok met onbegaanbare balkons en in een kinderspeeltuin van rond 1890.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460100857 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een dwarsdoorsnede van Den Haag

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

17-12-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Laan van Meerdervoort” te beoordelen