La Forêt

Het leven op een landgoed in rijke tijden
Auteur: Rudy Dek | Uitgever: Brave New Books

19,95

Aan het einde van de negentiende eeuw schenkt de schatrijke bankier Hendrik van Loon een deel van zijn landgoed Hydepark aan zijn zoon Louis en diens vrouw Adèle. Louis laat er een prachtig landhuis op zetten en noemt het landgoed La Forêt. Het gezin leeft er in grote weelde, maar helaas is die niet van lange duur. Door de Russische revolutie worden op slag alle aandelen van de Russische spoorwegen niets meer waard. Louis van Loon heeft veel van die aandelen en komt in financiële problemen. Stilaan verbrokkelt het landgoed. Het gezin verlaat het huis, dat na die tijd nog door allerlei instanties wordt gebruikt en misbruikt. Rond 1970 velt de slopershamer het laatste oordeel over het landgoed La Forêt.
In een aantal interviews vertelt de dochter van Louis, freule Violet, over het leven op La Forêt, over de mooie dingen en over de minder mooie. Ook komen oud-medewerkers aan het woord. Sommigen waren tevreden met het werk daar, anderen niet.

Dit boek is ook in 1992 verschenen. Het is herzien en opnieuw uitgebracht en dat alleen omdat er nog altijd vraag naar is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464358193 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven op een landgoed in rijke tijden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

62

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-08-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “La Forêt” te beoordelen