Kroniek van ‘n Vervolging (Oss e.o.)

Kroniek van ‘n Vervolging (Oss e.o.)

Joden in Oss en omstreken
Auteur: J. Bader | Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

19,95

Dit boek beschrijft de lotgevallen van de joodse mensen in Oss en wijde omgeving in de roerige tijd van het Nationaal-Socialisme. Dit is geen oorlogsgeschiedenis die zich beperkt tot de periode van 10 mei 1940 tot en met 5 mei 1945, maar een uitvoerige weergave van gebeurtenissen, groot en klein, vanaf het jaar 1933 tot na het jaar 1948. Gebeurtenissen die alles bijeen een fascinerend en schokkend verhaal vormen van hoe de nazi’s vanaf 1933, te beginnen in Duitsland en vanaf 1940 ook in ons land, de strop rondom de joden steeds strakker aantrekken tot er uiteindelijk nauwelijks nog joodse mensen over zijn.

Dit boek is één van de zes delen, die samen geheel Noord-Brabant bestrijken. In dit boek kunt u lezen over wat er over de joodse mensen heen kwam door opeenvolgende gebeurtenissen en wat hen persoonlijk overkwam in Berghem, Boxmeer, Cuijk, De Rips, Escharen, Geffen, Gemert, Grave, Maren-Kessel, Mariaheide, Mill, Oeffelt, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en Zijtaart.

Dit boek werd geschreven door J. Bader, auteur van het overkoepelende standaardwerk Kroniek van ‘n vervolging, Joden in Noord-Brabant 1933-1948 en samengesteld door Henk van der Linden.

Bekijk hier alle delen uit deze serie

Artikelnummer: 9789463383691 Categorieën: , , Tag:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Joden in Oss en omstreken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

302

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-04-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kroniek van ‘n Vervolging (Oss e.o.)” te beoordelen