Kroniek van de Privacydiscussie

Nederland tot de jaren negentig
Auteur: J. Holvast | Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

90,00

Wie heden ten dage de krant opslaat, stuit regelmatig op het woordje privacy in verband met het gebruik van persoonlijke gegevens. Niet zelden wordt dat gebruikt in relatie tot hedendaagse technieken als internet en sociale media. Vaak ook in combinatie met woorden als profilering, big data, veiligheid en inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Wie zich echter verdiept in de geschiedenis van de privacy, zal zien dat veel van de discussies die thans worden gevoerd in het verleden ook al actueel waren.
Dit boek toont dat onomstotelijk aan. De lezer zal uit de voorbeelden uit het verleden veel herkennen en meer begrijpen van de discussie in het heden. Zeker waar het de relatie tussen privacy, techniek en politiek betreft.

Dr. Jan Holvast was tot april 2019 directeur van Holvast en Partner, Privacy Advies- en Onderzoeksbureau, is vanaf 1970 gespecialiseerd in privacyvraagstukken en was betrokken bij de Stichting Waakzaamheid Persoonsregistratie. Hij promoveerde in 1986 op het proefschrift ‘Op weg naar een risicoloze maatschappij?, de vrijheid van de mens in het informatietijdperk’. Hij publiceert regelmatig over privacyvraagstukken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462512160 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Nederland tot de jaren negentig

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

620

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kroniek van de Privacydiscussie” te beoordelen