Kroniek van de kip

Het verhaal van een plompe maar pientere vogel
Auteur: Sally Coulthard | Uitgever: Terra

15,00

De kip kan maar een paar meter vliegen, maar op de een of andere manier heeft deze onwaarschijnlijke evolutionaire afstammeling van T. rex de wereld veroverd. De aarde is nu de thuisbasis van meer dan twintig miljard kippen, minstens tien keer meer dan welke andere vogel dan ook.

In Kroniek van de kip doet Sally Coulthard verslag van de fascinerende reis van de kip – van dinosauriër tot exploitatie. Daarbij onderzoekt ze elk aspect van de geschiedenis van Gallus gallus domesticus: het belang van de kip voor de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen als voedselbron en vechtvogel; haar symbolische rol in religie en folklore en functie in de taal; haar huiselijke plek als eiproducerende metgezel op boerderijen en in achtertuinen; en haar lot als batterijvogel die onze honger naar nuggets moet stillen.

De kip is een vogel waarmee we ons diep vertrouwd voelen maar waar we toch weinig over weten. In dit boek vertelt Coulthard een onderhoudend en opmerkelijk verhaal over evolutionaire verandering, epische reizen over de hele wereld en meedogenloze uitbuiting, maar ook over kameraadschap, vindingrijkheid en de dwaasheid van de menselijke natuur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089899309 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van een plompe maar pientere vogel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kroniek van de kip” te beoordelen