Krachtige mensen in beweging

Geschiedenis van de patiënten- en cliëntenbeweging in Amsterdam
Auteur: Daan Stremmelaar, Marian Vink | Uitgever: Uitgeverij Tobi Vroegh

30,00

Al decennialang strijden patiënten en cliënten in Amsterdam voor emancipatie en participatie. Voor niet langer praten over maar praten met, voor een inclusieve en toegankelijke stad. Het veroveren van een plaats aan de overlegtafel ging niet zonder slag of stoot. Oude patronen bleken moeilijk te doorbreken en de belangen botsten behoorlijk. Dit boek biedt een kijkje achter de schermen bij de patiënten- en cliënten- organisaties van Amsterdam. De auteurs brengen de ontwikkeling van de belangenbehartiging van mensen met psychische of psychiatrische kwetsbaarheden, dak- en thuislozen, mensen met een chronische ziekte of fysieke handicap, mensen met een verstandelijke beperking, ouderen en mantelzorgers gedetailleerd in kaart, vanaf de eerste emancipatie- bewegingen tot het heden.Mensen met een beperking worden nogal eens neergezet als afhankelijk, onmondig en een kostenpost. Het tegendeel wordt hier bewezen: het zijn krachtige mensen in beweging. Burgers die door hun inzet de stad Amsterdam en zijn sociale geschiedenis mede hebben vormgegeven.

Marian Vink is socioloog en werkte meer dan twintig jaar als onderzoeker bij het Amsterdams Patiënten/Consumenten Platform en zijn opvolger Cliëntenbelang Amsterdam.

Daan Stremmelaar is historicus en pedagoog en werkt als beleidsmedewerker bij Cliëntenbelang Amsterdam. Daarnaast is hij (buiten)promovendus aan het Instituut voor Geschiedenis in Leiden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789078761860 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis van de patiënten- en cliëntenbeweging in Amsterdam

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Krachtige mensen in beweging” te beoordelen