Koude Oorlogsbuit

Totalitarisme - over Stalin, archieven en Hannah Arendt
Auteur: Charles Ducal | Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

29,95

Totalitarisme. Dit begrip is de belangrijkste ideologische buit uit de Koude Oorlog, omdat het nazisme en communisme gelijkschakelt als twee even abjecte extremen ter rechter- en ter linkerzijde van onze westerse democratie. Een aanhoudende stroom aan artikelen, interviews, boeken en documentaires heeft die ‘zekerheid’ onwankelbaar gemaakt in de media en publieke opinie. Intussen zijn grote delen van de archieven van de voormalige Sovjet-Unie opengesteld voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten daarvan zijn weinig bekend, maar wel hoogst opmerkelijk.

Ducals tegendraads politiek essay steunt niet op geloof, maar twijfelt, onderzoekt en nuanceert – zoals van een schrijver mag worden verwacht.

Charles Ducal (1952) schreef negen dichtbundels, een verhalenbundel en een roman. Zijn meest recente publicaties zijn De koers van de eeuw (poëzie, 2021) en Kroniek van een verzonnen leven (roman, 2018). Van 2014 tot 2016 was hij de eerste Belgische Dichter des Vaderlands.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Totalitarisme – over Stalin, archieven en Hannah Arendt

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-02-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Koude Oorlogsbuit

  1. 5 van 5

    Michiel

    Zeer interessant boek dat dmv. uitgebreid gebruik van bronnen het beeld dat wij hebben van de Sovjet Unie en Stalin kritisch onder de loep neemt.


Een beoordeling toevoegen