Koude Oorlog 5

Auteur: Henk van der Linden, Leo Dorrestijn, Marcel Reijmerink, Perry Pierik | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

21,95

Sedert het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in februari 2022 is de spanning tussen de Navo-landen en het Rusland van Poetin enorm opgelopen. De westerse wereld is zich weer volledig bewust geworden van het dreigende gevaar uit het oosten. Alle inspanningen zijn erop gericht de eigen westerse wereld te beschermen tegen de agressie van Russische imperialisten.

Parallel daaraan is er opnieuw grote belangstelling voor wat er tussen 1945 en 1989 aan spanning bestond tussen het ‘Westen’ en het ‘Oostblok’. Dit is meteen de achterliggende reden van het vervolgen van de serie Koude Oorlog. In 2023 is sedert 2014 weer een nieuw deel verschenen, vooral bestaand uit herinneringen van twee vooraanstaande Nederlandse topmilitairen (buiten dienst), die het belangrijkste deel van hun actieve loopbaan in en met de Koude Oorlog hebben geleefd.

In dit deel zetten we de publicatie van beschouwingen van topmilitairen buiten dienst voort. Zij kijken terug op hun periode en vooral op de problemen die zij in hun dienstperiode in en na de Koude Oorlog in actieve dienst hebben ervaren. Daarbij zijn zij niet zuinig met kritiek, want hun werkzaam leven is niet zonder teleurstellingen geweest.
Niet voor niets heeft een van de essays de titel meegekregen ’Verspilling en verwarring. Navo-logistiek in de jaren vijftig en zestig’. De essentie van de verhalen is echter een positieve insteek naar het heden.

Welke lessen kunnen we leren uit de Koude Oorlog? Wat zijn de parallellen van het militaire bedrijf van toen met het heden?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464871678 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

230

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Koude Oorlog 5” te beoordelen