Kookboek van de Middeleeuwen
€13,50
Voor velen bestaat het beeld van eten in de middeleeuwen uit woeste ridders die met beide handen dikke kluiven vasthouden waarvan ze onder het slaken van rauwe kreten lappen vlees afscheuren. Daar klopt echter helemaal niets van.
Het Kookboek van de middeleeuwen biedt een blik op de culinaire rijkdom uit die tijd op basis van oorspronkelijke recepten.
De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke – peperdure – specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden hoogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten te nuttigen en anders maakten de koks je wel blij met spectaculaire pronkstukken.
Gelukkig zijn er verschillende kookteksten uit dit boeiende tijdperk bewaard gebleven. Daarom kunnen we ook nu nog genieten van de smaak van de middeleeuwen: kruidig-zoet met een klein zuurtje.
- Extra informatie
- Beoordelingen (0)
Extra informatie
Subtitel | Specerijen, pasteien & vasten |
---|---|
Auteur | |
Uitgever | |
Aantal pagina's | 80 |
Leverbaar | Direct |
Uitgiftedatum | 04-07-2019 |
Taal | Nederlands |
Productvorm | Harde kaft |
Levertijd | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis |
Druk | 1 |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.