Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien & vasten
Auteur: Karen Groeneveld | Uitgever: Het Zwarte Schaap

12,50

Voor velen bestaat het beeld van eten in de middeleeuwen uit woeste ridders die met beide handen dikke kluiven vasthouden waarvan ze onder het slaken van rauwe kreten lappen vlees afscheuren. Daar klopt echter helemaal niets van.

Het Kookboek van de middeleeuwen biedt een blik op de culinaire rijkdom uit die tijd op basis van oorspronkelijke recepten. 

De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke – peperdure – specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden hoogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten te nuttigen en anders maakten de koks je wel blij met spectaculaire pronkstukken. 
Gelukkig zijn er verschillende kookteksten uit dit boeiende tijdperk bewaard gebleven. Daarom kunnen we ook nu nog genieten van de smaak van de middeleeuwen: kruidig-zoet met een klein zuurtje.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492821089 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Specerijen, pasteien & vasten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

80

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

04-07-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Kookboek van de Middeleeuwen” als eerste: