Kookboek van de Gouden Eeuw

Kookboek van de Gouden Eeuw

Auteur: Manon Henzen | Uitgever: Het Zwarte Schaap
Tijdelijk uitverkocht

12,50

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.
De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789082347579 Categorieën: ,

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

80

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

16-04-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kookboek van de Gouden Eeuw” te beoordelen