‘Kom achter de stijkplank vandaan en gebruik je talenten’

Van pastoorsmeid tot priesterassistente
Auteur: Pauline Spierings | Uitgever: Valkhof Pers

12,50

Pauline Spierings was van 1964 tot 1989 pastoriehuishoudster in Noord-Brabant. Met haar autobiografie gunt zij de lezer een blik achter de schermen van de pastorie in een tijd van grote veranderingen binnen de Nederlandse rooms-katholieke kerk. Door de lens van de huishoudster zien we de gevolgen van deze ontwikkelingen voor het dagelijks leven op de pastorie en in de parochie. De ‘pastoorsmeid’ ontwikkelde zich tot ‘priesterassistente’ en weerspiegelde zo de toenemende rol die leken binnen de kerk innamen.

 Net zo belangrijk als het zicht op de praktische gevolgen voor het lokale kerkelijke leven, is de erkenning van de belangrijke schakel die de pastoorsmeid/priesterassistente vormde in de parochie. Die erkenning kwam echter niet vanzelf. Spierings nam het initiatief om de positie van haar collega’s te versterken door zich landelijk te organiseren. Dankzij een Europees netwerk van pastoriehuishoudsters maakte ze kennis met nieuwe mogelijkheden. Ze werd tot presidente gekozen en verwierf waardering voor de belangrijke rol van de priesterassistente, die vaak over het hoofd werd gezien.

 Zo ontrukt Pauline Spierings dit verdwenen beroep aan de vergetelheid door een realistisch beeld te schetsen van haar werkzaamheden. Haar levensverhaal is een prachtige nieuwe toevoeging aan de MemoReeks, die het kdc in samenwerking met uitgeverij Valkhof Pers uitgeeft en waarin het ‘geleefde’ katholiek verleden in beeld wordt gebracht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056255138 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van pastoorsmeid tot priesterassistente

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

64

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

16-08-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “‘Kom achter de stijkplank vandaan en gebruik je talenten’” te beoordelen