Kolberg

Hitlers laatste propagandafilm en de opkomst en ondergang van een Duitse stad
Auteur: Kevin Prenger | Uitgever: Brave New Books

23,50

30 januari 1945: de geallieerden hebben het Duitse Ardennenoffensief afgeslagen en bereiden zich voor op de Rijnoversteek. Het Rode Leger heeft de Wehrmacht verdreven uit Polen en is 70 kilometer verwijderd van Berlijn. In de door zware bombardementen geteisterde Duitse hoofdstad vindt de première plaats van Hitlers laatste propagandafilm.

‘Kolberg’ is de titel, vernoemd naar de Duitse kuurbadplaats in Pommeren die in 1807 vier maanden standhield toen ze werd belegerd door Napoleon. Standhouden, dat is de boodschap die propagandaminister Joseph Goebbels wil overbrengen op de kijker anno 1945. ‘Kolberg’ is op dat moment de duurste speelfilm ooit gemaakt in Duitsland. Duizenden medewerkers, figuranten en paarden werden tijdens de opnamen onttrokken aan de oorlogsinzet.

De stad Kolberg zelf wordt begin 1945 overstroomd door burgers uit Pruisen die op de vlucht zijn voor het oprukkende Rode Leger. Het zal niet lang duren voordat de stad opnieuw belegerd wordt. Anders dan in 1807 resulteert dit in de ondergang van de Duitse stad.

Ook beschikbaar als hardcover

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402100891 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hitlers laatste propagandafilm en de opkomst en ondergang van een Duitse stad

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

242

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-01-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

1 beoordeling voor Kolberg

  1. 4 van 5

    Historiek

    “Voor zijn onderzoek heeft Prenger gebruikgemaakt van een breed palet aan bronnen, variëren van secundaire literatuur en archiefstukken tot documentaires en tal van websites. Al met al is Kolberg een gedegen onderbouwd en prettig leesbaar boek over een origineel onderwerp.” – Enne Koops. Lees hier zijn hele bespreking


Een beoordeling toevoegen