Kogels, dollars en ambities

Macht en politiek in Nicaragua
Auteur: Jangeert van der Post | Uitgever: Walburg Pers B.V., Uitgeverij

29,99

De strijd om de macht in Nicaragua kent vanaf het moment dat de Spaanse kolonisator verdween aan het begin van de negentiende eeuw een cyclische beweging. Het is een geschiedenis van corruptie, opstand, burgeroorlog en dictatoriaal bewind. Kogels, dollars en ambities beschrijft deze lange, wanhopige zoektocht van Nicaragua naar onafhankelijkheid, soevereiniteit en economische ontwikkeling.

In weerwil van de drang naar onafhankelijkheid maakten sterke leiders uit zowel conservatieve als liberale hoek de toekomst van het land afhankelijk van buitenlandse steun. De Sandinistische Volksrevolutie van 1979 leek een doorbraak. Maar de Verenigde Staten keken mee bij de machtsstrijd in hun achtertuin en mengden zich steeds opnieuw in militaire en economische zaken, met alle gevolgen van dien. Het Nicaraguaanse staatsbestel kwam nooit tot een ware democratische ontwikkeling.

JanGeert van der Post is voormalig ontwikkelingswerker in Latijns-Amerika en Afrika. Hij was ruim tien jaar actief in Nicaragua. Eerder publiceerde hij over de historie van het Nicaraguakanaal (2014).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462497849 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Macht en politiek in Nicaragua

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

454

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

21-10-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kogels, dollars en ambities” te beoordelen