Knieval

Notities bij het opkrabbelen
Auteur: Henk Spaan | Uitgever: Ambo|Anthos

21,99

Zeer geestige en eerlijke autobiografische roman over 1 seconde van onoplettendheid, over vallen en weer opstaan, zelfstandigheid voor jou en je partners sake, het huwelijk en oefenen in nederigheid.

Begin februari 2021. Henk wil nog even een jas pakken en in de auto leggen, zodat hij samen met zijn vrouw Harriët de volgende dag vanuit zijn huis in Frankrijk naar Nederland kan rijden. Maar dan verstapt hij zich op een trapje met maar drie treden. Hij komt akelig terecht op zijn linkerknie en als hij wil opstaan, valt hij keihard op de rechterknie. Lang verhaal kort: twee gescheurde kniepezen. Henk Spaan is midden in coronatijd opeens aan een ziekenhuisbed in de woonkamer gekluisterd. Van zijn fysiotherapeut moet hij dagelijks door de pijngrens heen. Veel nare klussen rusten op de schouders van Harriët. Het herstel kan haar niet snel genoeg gaan en dat geldt ook voor Henk, die dagelijks een flinke dosis schaamte moet overwinnen.

Stoïcijns probeert hij door te werken aan zijn roman, aan zijn column, de Hard gras-podcast; hij leest en haalt herinneringen op, allemaal vanuit zijn bed. Zijn Franse buren leven tot op zekere hoogte met hem mee.

In de autobiografische roman Knieval laat Henk Spaan zich van zijn kwetsbaarst, maar ook geestigste kant zien. Knieval van Henk Spaan is een humoristisch en persoonlijk verslag van een van Nederlands bekendste columnisten.

‘Als lezer blijf je achter met een warm gevoel van mededogen voor het menselijk onvermogen.’- Medisch Contact

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026363108 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Notities bij het opkrabbelen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Knieval” te beoordelen