Kleurenatlas van de natuur

Auteur: Patrick Baty | Uitgever: Noordboek | HLBooks

39,95

In deze spectaculaire kleurengids van de natuur worden 110 individuele kleurenstalen gekoppeld aan 19e-eeuwse voorbeelden uit de natuur; zowel uit het dierenrijk, de plantenwereld als de wereld van de mineralen.

Deze uitgave is samengesteld ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum van de door Patrick Syme herziene lijst van Werner’s Nomenclature of Colours. Dit was lange tijd het standaardwerk over kleur en werd onder andere gebruikt door Charles Darwin in zijn wetenschappelijke observaties.

Syme had als doel een universele kleurenreferentiegids te maken om identificatie en classificatie van de natuurlijke wereld mogelijk te maken. In dit boek wordt voor het eerst zijn baanbrekende werk compleet gemaakt en op een indrukwekkende en visuele manier gekoppeld aan hedendaagse ontwikkelingen.

Patrick Baty is een Britse historicus gespecialiseerd in verf en kleur in architectuur. Hij werkt als adviseur bij de decoratie van historische gebouwen en geeft ook regelmatig lezingen over het gebruik van verf en kleur in de achttiende en negentiende eeuw.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056158804 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

290

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-07-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kleurenatlas van de natuur” te beoordelen