Kleine jongen in de oorlog

Auteur: Jan van Barneveld | Uitgever: GelderBoek

17,95

Kleine jongen in de oorlog biedt een authentieke kijk op de oorlogsjaren tussen Veluwe en IJssel. De auteur kruipt in de huid van de kleine jongen die hij toen was: Jan woonde met zijn ouders en zusje vlak bij het station van Twello, naast de klompenfabriek van zijn grootvader. Hij zag vanuit de boom in zijn tuin de transporten naar Westerbork voorbij trekken en speelde met een joods vriendje, maar ook met een Duitse evacué. Alles was nieuw en leek toch gewoon, totdat het gezin zelf voor het oorlogsgeweld de wijk moest nemen. Jan vond met zijn familie onderdak op boerderij De Ham in Terwolde. Hier, onder de vleugels van de familie Bosgoed, ging een nieuwe wereld voor hem open.

Jan van Barneveld schildert in beeldende stijl een bijna vergeten wereld van vanzelfsprekende saamhorigheid. Toch zijn onderhuids de verschrikkingen van de oorlog voelbaar.

Jan van Barneveld (1938) publiceerde in de NRC enkele korte verhalen, waaronder Een voltreffer, dat als duizend-woordenverhaal in het VPRO-programma ‘De Avonden’ is voorgelezen (oktober 2007). Remmers werd in 2003 genomineerd voor de Literaire Prijs van Gelderland. Beide verhalen maken deel uit van deze persoonlijke, ontroerende roman.

‘Een ernstig, realistisch verhaal, volledig vanuit een kind beleefd (…) De details maken het levensecht.’ – VPRO, ‘De Avonden’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492588005 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kleine jongen in de oorlog” te beoordelen