Kind, beloof me dat je de kogel kiest

Auteur: Florian Huber | Uitgever: Hollands Diep

25,99

Op 30 april 1945 schoot Adolf Hitler zich in Berlijn een kogel door het hoofd. Op hetzelfde moment begaven zich tijdens het binnentrekken van het Rode Leger in het stadje Demmin honderden mensen naar rivieren en bossen om zich daar van het leven te beroven. Hele families werden weggevaagd, ouders doodden hun kinderen.

Demmin is slechts één van de vele voorbeelden: in het hele land werden duizenden mensen bevangen door de zelfmoordepidemie. Dit boek is gebaseerd op dagboeken, brieven, verslagen en herinneringen, en gaat vooral over de ondergang van gewone mensen. De massazelfmoorden van 1945 zijn tot op de dag van vandaag een verdrongen hoofdstuk in de contemporaine geschiedenis. Vele tientallen jaren lang had niemand ook maar enige belangstelling voor het psychisch lijden van de achterblijversen naaste verwanten.

Florian Huber (1967) heeft geschiedenis en economie gestudeerd. Hij woont in Hamburg en schrijft draaiboeken en historische nonfictieboeken. Voor zijn documentaires over gebeurtenissen uit de recente geschiedenis, zoals de Val van de Muur, de aanslag in 1972 op het Olympisch dorp en de aanslagen van 11 september 2001, heeft hij talrijke prijzengekregen.

‘Literaire geschiedschrijving in de ware zin des woords.’ ***** NRC HANDELSBLAD

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048849925 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

318

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kind, beloof me dat je de kogel kiest” te beoordelen

Andere suggesties…