Kind af

Auteur: Xaviera Hollander | Uitgever: Just Publishers

20,00

Geboren in Nederlands-Indië als dochter van een glamoureuze Duits-Franse mannequin en een Nederlands-Joodse arts, komt Vera – na internering in de Jappenkampen terecht. Aldaar heeft haar dappere moeder haar eigen leven gewaagd om haar kind er door heen te slepen.

Eenmaal terug in Amsterdam krijgt Vera een strikte opvoeding van haar moeder; tevens geniet ze van het artistieke bestaan van haar vader. Cultuur, muziek en literatuur – haar vader is de boezemvriend van schrijver Simon Vestdijk – worden haar met de paplepel ingegoten.

De reislustige Vera heeft een innige band met haar ouders, maar besluit al op jonge leeftijd haar vleugels uit te spreiden. Op haar 18e wordt ze door uitzendbureau Manpower verkozen als beste secretaresse van Nederland.

Via Zuid-Afrika belandt ze in het bruisende New York van de jaren zestig en zeventig, waar de nachten wild en lang zijn. Nadat ze onder de naam Xaviera Hollander haar avonturen opschrijft in De Happy Hooker wordt ze wereldberoemd.

Maar onder het masker van de Happy Hooker schuilt altijd nog Vera de Vries, het meisje dat zichzelf wil bewijzen tegenover haar ouders en hunkert naar hun liefde. Nadat haar vader vroegtijdig overlijdt ontwikkelt zich een haast symbiotische band tussen moeder en dochter.

Xaviera Hollander schreef Kind af als een ode aan haar ouders. Het is een eerlijk relaas over pijn en dood, maar meer nog over leven en liefde, en met veel humor geschreven.

Xaviera Hollander (1943) woont in Amsterdam waar zij werkte als
theaterproducent en later haar eigen bohemien Bed & Breakfast beheert.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089750853 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

13-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kind af” te beoordelen