Kimonomeisje

Auteur: Marjet Maks | Uitgever: Uitgeverij Ellessy

18,95

In het voorjaar van 1893 wordt de schilder George Breitner uit de ooglijderskliniek in Amsterdam ontslagen. Gelukkig kan hij nog zien met een sterkere bril. Toch is hij depressief. Het ontbreekt hem aan inspiratie, een geschikt atelier en een muze. Dan ontmoet hij op straat Geesje Kwak. Hij is in de ban van l’art japonais en als hij haar naam hoort, denkt hij aan een geisha.

George Hendrik Breitner (1857-1923) was een belangrijke Nederlandse kunstschilder en fotograaf, die het dagelijkse leven in Amsterdam treffend vastlegde. Met de ongeveer vijftien schilderijen ‘vrouwen in Kimono’ voegde hij een bijzondere collectie toe aan zijn oeuvre.

Marjet Maks (1959) woont in Andalusië. Ze kookt, tuiniert, is creatief met naald en draad en ze schrijft. Van haar hand verschenen onder andere de historische roman ‘De zucht van de Moor’, de familiegeschiedenis ‘Naar het land van het lopend licht’ en over haar roman ‘Riviermist’, die bij Ellessy verscheen, wordt gezegd: ‘Een verrassend goed uitgewerkt verhaal’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464497953 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kimonomeisje” te beoordelen