Kijk Jan Mankes

Auteur: Alexander Reeuwijk, Bas Steman, Charlotte Caspers, Gerdien Verschoor, Han Boersma, Hans Dorrestijn, Henk & Babs Helmantel, Lydia Rood, Nicolien Kroon, Rob Møhlmann, Ruben, Sjarel Ex, Yvonne Jagtenberg | Uitgever: GelderBoek

18,90

Kijk Jan Mankes is een ode aan de kunstschilder en graficus Jan Mankes, die op 23 april 1920 op jonge leeftijd in Eerbeek overleed. Zijn directe omgeving was voor hem een belangrijke inspiratiebron: de natuur, het weidse landschap, zijn naasten, maar vooral dieren vormen het onderwerp van zijn schilderijen, tekeningen en prenten. Wie kent niet zijn ‘Jonge witte geit’? Of de prachtige uilen, valkjes, kraaien en lijsters? Zijn werk kent talloze liefhebbers en inspireert tot de dag van vandaag vele figuratieve kunstenaars, schrijvers en dichters.

Het hart van dit boek wordt gevormd door kleurrijke afbeeldingen van Mankes’ mooiste schilderijen. Veertien bekende schrijvers en kunstkenners schreven bij hun favoriete kunstwerk een verhaal of een persoonlijke impressie. Han Boersma, Charlotte Caspers, Sjarel Ex, Hans Dorrestijn, Henk en Babs Helmantel, Yvonne Jagtenberg, Nicolien Kroon, Agave Kruijssen, Rob Møhlmann, Alexander Reeuwijk, Lydia Rood, Bas Steman, Ruben van Veen en Gerdien Verschoor leverden een bijdrage. Daarnaast schreven Marguerite Tuijn en Gerd Renshof een uitgebreide inleiding over Jan Mankes tijdens zijn vruchtbare Eerbeekse periode en over zijn eigenzinnige schildertechniek.

Kijk Jan Mankes is niet alleen een kleurrijk kijk- en ontdekkingsboek voor liefhebbers die Mankes reeds een warm hart toedragen, maar ook voor iedereen die deze kunstenaar beter wil leren kennen. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting honderd jaar Jan Mankes.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492588043 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, , , , , , , , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

64

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kijk Jan Mankes” te beoordelen