Kijk daar, kijk!

Passages door Brussel
Auteur: Eric de Kuyper | Uitgever: Boom

24,90

‘Kijk, kijk,’ riep Gabriel uit. Wanneer je in deze stad wandelt, moet je voortdurend je ogen sluiten. Maar gelukkig, en met enige oefening, waarbij dit boek behulpzaam hoopt te zijn, stel je een knipperblik in.

Na jaren in Frankrijk, Nederland en Duitsland te hebben gewoond, keert Eric de Kuyper terug naar zijn geboortestad Brussel. Hij wandelt door de wereldstad en stuit op herinneringen aan een vorig leven, die hij moeiteloos verweeft met zijn indrukken in het heden. Met een frisse blik bekijkt hij de stad waarin hij opgroeide.

Misschien ís Eric de Kuyper wel Brussel: een mengeling van stijlen, opvattingen en talen. Hij bewijst dat Brussel nooit definitief te vangen is. De Kuyper beschrijft de hoofdstad met onverholen bewondering en liefde, maar ook met een kritische noot. ‘De liefdeloosheid waarmee zovele woningen of bouwwerken behandeld worden doet mijn hart bloeden. En dan plots, een liefdevol detail.’

Eric de Kuyper is schrijver, essayist, filmdocent en kunstenaar. In 1988 verscheen zijn eerste, autobiografische roman: Aan zee. Bekroonde romans als De hoed van tante Jeannot en Grand Hotel Solitude volgden. Kijk! Daar, kijk! is een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024451388 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Passages door Brussel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kijk daar, kijk!” te beoordelen