Kerstens lijst

Bekentenissen van Himmlers lijfarts
Auteur: François Kersaudy | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

29,99

De biografie Kerstens lijst is een allesomvattende biografie van François Kersaudy waarin een genuanceerd beeld ontstaat van Felix Kersten, de arts die bepalende keuzes maakte in oorlogstijd.

In de biografie Kerstens lijst vertelt historicus François Kersaudy het verhaal van Felix Kersten, de lijfarts van nazikopstuk Heinrich Himmler, die honderdduizend levens redde vanuit het hart van het kwaad. Momenteel wordt het boek verfilmd als The Man With the Miraculous Hands met topacteur Woody Harrelson in de hoofdrol.

Iedereen kent Oskar Schindler en Walter Su?skind, maar weinig mensen kennen Felix Kersten. En dat terwijl hij tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van meer dan honderdduizend mensen wist te redden. De Duits-Finse arts en masseur, woonachtig in Nederland, bleek de enige te zijn die nazikopstuk Heinrich Himmler van zijn vreselijke buikpijn af kon helpen. Hij weigerde betaald te worden, in plaats daarvan vroeg hij Himmler om gunsten, waarmee hij talloze levens redde.

Gebaseerd op grondige research in tal van archieven reconstrueert de bekende Franse historicus François Kersaudy in Kerstens lijst het verhaal van deze buitengewone en onbekende oorlogsheld met behulp van archiefstukken, dagboekfragmenten en bekentenissen. Het resultaat is een allesomvattende biografie waarin een genuanceerd beeld ontstaat van de man die bepalende keuzes maakte in oorlogstijd.

‘Een held, zowel groots als bescheiden, door François Kersaudy uitmuntend beschreven.’ — Le Figaro

‘Ongelooflijk intrigerend.’ — Historia

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401617000 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Bekentenissen van Himmlers lijfarts

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

30-03-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kerstens lijst” te beoordelen