Kernoorlog

Het scenario
Auteur: Annie Jacobsen | Uitgever: Prometheus

24,99

Al tientallen jaren weten we dat ze bestaan: kernwapens. Maar we durven er niet over na te denken wat er gebeurt als er écht een kernwapen wordt afgevuurd. Sinds de Russische dreigementen om ze te gebruiken en de film Oppenheimer is die vraag weer uiterst actueel.
In Kernoorlog stuurt Noord-Korea een atoombom af op het hart van de Verenigde Staten. Binnen 24 minuten zal de bom de halve aardbol afleggen en het einde van de wereld inluiden.
Het bloedstollende scenario dat Annie Jacobsen van minuut tot minuut schetst is hypothetisch, maar helaas allesbehalve fictief. Gebaseerd op diepgravend onderzoek en interviews met wetenschappers, nationale veiligheidsadviseurs, kernwapenontwerpers, onderzeebootcommandanten, CIA-officieren, militair historici en vele andere experts beschrijft Jacobsen volkomen realistisch wat er zal gebeuren in de 24 minuten tussen de druk op de knop in Pyongyang en de explosie in Washington DC, en de minuten en uren daarna. Het boek leest als een thriller, eentje waarbij alles op het spel staat.

Annie Jacobsen (1967) is een Amerikaanse onderzoeksjournalist en New York Times-bestsellerauteur van meerdere prijswinnende boeken over oorlog, wapens en veiligheid. Ze was finalist voor de Pulitzerprijs met haar boek The Pentagon’s Brain.

Over The Pentagon’s Brain:

‘Een briljant onderzocht verslag van een kleine maar machtige geheime overheidsinstelling, die met haar militaire onderzoek een diepgaande invloed heeft op de wereldpolitiek.’
Jury van de Pulitzerprijs 2015

‘Jacobsens vermogen om objectief het verhaal te vertellen is werkelijk buitengewoon en zorgt voor een geweldig opgebouwde verhandeling over een agentschap waar de meeste Amerikanen bijna niets van afweten.’
Publishers Weekly

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044655605 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het scenario

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kernoorlog” te beoordelen