Kerk met een glimlach

Zestig jaar cartoons
Auteur: Fred Marcus | Uitgever: Valkhof Pers

17,50

De cartoons van de Nijmeegse tekenaar Fred Marcus (1933) genieten internationale bekendheid. Veel ervan gaan over ontwikkelingen in de katholieke kerk, van de eerste tekenen van kerkvernieuwing in de jaren vijftig, via het Tweede Vaticaans Concilie, tot actuele thema’s als de plaats van de vrouw in de kerk.

Marcus studeerde aan de Académie des Beaux Arts in Parijs. Hij begon zijn carrière als cartoonist bij tijdschriften als G3 en De Bazuin, maar zag zijn cartoons al eind jaren vijftig geplaatst in Nederlandse en Duitse periodieken, in het Engelse Punch en in het Franse Paris Match. De cartoons van Marcus zijn nooit scherp of cynisch. Zij ontlokken geen schaterlach, eerder een glimlach, zelfs als het om ernstige dingen gaat als de derdewereldproblematiek of de verdeeldheid van het christendom.

Ter gelegenheid van het feit dat vijftig jaar geleden, op 11 oktober 1962, het Tweede Vaticaans Concilie werd geopend maakte Fred Marcus een ruime selectie van zestig jaar kerkelijke cartoons over thema’s als het concilie, de leek – en speciaal de vrouw – in de kerk, veranderingen in het kloosterleven, oecumene en de Derde Wereld.

In de MemoReeks, die gewijd is aan herinneringen aan het katholiek leven, is deze ‘autobiografie in cartoons’ bij uitstek op zijn plaats.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056253875 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Zestig jaar cartoons

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-10-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kerk met een glimlach” te beoordelen