Karel V

Keizer van Zeeland en verre ommestreken
Auteur: Bram Coomans | Uitgever: Uitgeverij Boekenbent

24,45

Karel V keizer van Zeeland en verre ommestreken geeft door zijn bijzondere invalshoek een andere kijk op het functioneren en de reputatie van de grote keizer.

Een titel met een glimlach? Ja en nee. Ja, omdat Zeeland strikt genomen natuurlijk maar een natte vlek was in het immense machtsgebied van Karel V en nee, omdat de keizer het kleine waterrijke graafschap uiterst serieus nam en het een bijzondere rol speelde bij zijn reizen over zee en zijn terugtreden als keizer.
Karel V keizer van Zeeland en verre ommestreken is een laagdrempelige – mogelijk hernieuwde – kennismaking met Karel V, waarbij zijn letterlijke reis door het leven in gecomprimeerde vorm, maar in al zijn facetten en kleuren passeert en de wederzijdse relatie tussen de keizer en de Lage Landen, in het bijzonder het graafschap Zeeland, zo begrijpelijk en herkenbaar mogelijk wordt beschreven. Dit boek is geen ontkenning of ontkrachting van wat anderen schreven over des keizers continue geldverslindende oorlogvoering en de wijze waarop hij de aanhangers van de Reformatie vervolgde. Het is eerder een poging zijn functioneren op neutrale toon te plaatsen in de in zijn tijd geldende maatschappelijke, gerechtelijke en religieuze opvattingen en persoonlijke omstandigheden. Dit werk is het verslag van een historische verkenning met keizerlijke en provinciale accenten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463284790 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Keizer van Zeeland en verre ommestreken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

210

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Karel V” te beoordelen