Karel de Grote

Vader van Europa
Auteur: P.J. Rietbergen | Uitgever: Bekking & Blitz uitg.

11,99

Karel de Grote, Charlemagne, Carolus Magnus: in vele talen en landen is hij bekend. Vele heldendaden worden aan hem toegeschreven. Zelfs wordt hij geroemd als de man die de fundamenten legde voor Europa.

Gezien Karels faam is het bevreemdend dat wij weinig met zekerheid over hem weten. Zijn geboortejaar is omstreden, hoeveel echtgenotes en kinderen hij gehad heeft, is niet duidelijk, en over de beweegredenen achter veel van zijn acties en de vraag in hoeverre hij zelf de initiatiefnemer was tasten wij in het duister. Des te interessanter is het na te gaan welke invloed hij op zijn wereld heeft uitgeoefend, en of in die verleden wereld gedachten zijn ontwikkeld, besluiten zijn genomen, daden zijn gesteld die vorm gaven aan een toekomst waaruit, meer dan duizend jaar later, eenandere wereld is voortgekomen: de onze. Al is Karels verhaal niet gemakkelijk te reconstrueren, het is rijkgeschakeerd.

Nog niet eerder door een Nederlander beschreven, komt hij in dit boekje op basis van het meest recente onderzoek tot leven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061096160 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vader van Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

03-09-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

In herdruk

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Karel de Grote” te beoordelen