Kantelpunt

Hoe de grootste binnenzee op aarde zijn biodiversiteit verloor
Auteur: Salomon Kroonenberg | Uitgever: Atlas Contact

21,99

Fundamentele vragen passeren de revue over de wijze waarop de mens met de natuur omgaat. De kantelpunten in de biodiversiteit van de Kaspische Zee vormen een blauwdruk voor die van de hele aarde.

In de Kaspische Zee, een gesloten ecosysteem met een eigen evolutie, zijn de oorspronkelijke schelpdieren in de twintigste eeuw vrijwel geheel verdrongen door soorten die daar helemaal niet thuishoren. Komt het door klimaatveranderingen, zeespiegelschommelingen en bodemdaling, nieuwe scheepvaartkanalen? Is zoiets eerder gebeurd in het geologisch verleden? Moeten we er iets aan doen, en waarom wel of niet? Al deze veranderingen vormen het thema van een groot Europees onderzoeksproject, waaraan geologen en biologen uit twintig landen hebben meegedaan. Salomon Kroonenberg neemt je mee naar de Kaspische Zee. Hij doet niet alleen verslag van hoe steuren, zeehonden en schelpdieren reageren op geologische en door de mens veroorzaakte veranderingen, maar hij laat ook zien hoe wetenschappelijk onderzoek werkt, en hoe weinig we eigenlijk nog weten. De kantelpunten in de biodiversiteit van de Kaspische Zee blijken model te staan voor die van de hele aarde.

NRC Handelsblad
Recensie

‘Salomon Kroonenberg heeft een toegankelijke schrijfstijl en weet ingewikkelde materie toegankelijk te maken.’ – Gemma Venhuizen, NRC Handelsblad

NVOX
Recensie

‘Zeer de moeite waard.’ – NVOX

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045037295 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe de grootste binnenzee op aarde zijn biodiversiteit verloor

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Kantelpunt” te beoordelen