KAIS

Het historische verhaal van een gewaagde redding in Nieuw Guinea, zomer 1944
Auteur: Bas Kreuger | Uitgever: BoekenGilde

17,50

In de zomer van 1944 was niet alleen Normandië het toneel van de oorlog tegen een genadeloze bezetter. Ook in de Oost leverden de geallieerden strijd. In Nederlands Nieuw Guinea vochten Amerikanen, Australiërs en Nederlanders zij aan zij tegen de Japanners.

KAIS is het verhaal van een verkenningsmissie boven de Vogelkop die dramatisch afloopt. De bemanning van een Amerikaanse bommenwerper crasht in een enorm moeras in dit deel van Nederlands-Indië. Ira Barnett, de piloot, zet het toestel veilig aan de grond. Daarna neemt de boordschutter, Harold Tantaquidgeon, Chief van de Mohegan stam, de leiding over. Om de mannen te redden, bijna 300 kilometer achter vijandelijke linies, komt een reddingsteam met Nederlanders, Indonesiërs, Amerikanen, Australiërs en Papoea’s in actie. Ze staan over bevel van de Nederlandse Luitenant Louis Rapmund en de Australische kapitein ‘Mac’ Gillespie.

Ruim drie weken varen, vechten en worstelen zij zich door de jungle heen, over de KAIS rivier, naar de bemanning in het moeras. Collaborateurs, Japanners, muskieten, bloedzuigers en modder zijn de vijanden in deze tocht.

In 2019 zijn vijf Hollanders in de voetsporen van Rapmund en Gillespie de KAIS op gegaan, op zoek naar het wrak van de bommenwerper in het moeras.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464021738 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het historische verhaal van een gewaagde redding in Nieuw Guinea, zomer 1944

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

260

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “KAIS” te beoordelen