Juwelen!

Schitteren aan het Russische hof
Auteur: Julia Plotnikova, Martijn Akkerman, Mikhail Piotrovsky, Olga Kostiuk | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

34,95

De Russische hofcultuur was een fenomeen zonder weerga. Eén van de grote schatten van de Hermitage is de collectie juwelen, vaak afkomstig van tsaren, tsarina’s en steenrijke grootvorsten. De kostbare sieraden geven een beeld van de mode vanaf de zeventiende tot de vroege twintigste eeuw, waarbij regelmatig de namen van beroemde juwelenhuizen als Cartier, Boucheron en Fabergé opduiken.

In Juwelen! vind je veel achtergrondinformatie over de sieraden die gedragen werden door de tsaren en de Russische elite, en daarnaast tal van (dikwijls vermakelijke) anekdotes. Behalve een boeiend naslagwerk met meer dan 500 afbeeldingen, is Juwelen! een boek om heerlijk bij weg te dromen – in de glitter en glamour van de high society uit vervlogen tijden.  

‘De verblindende schittering van al die edelstenen op de schouders van de dames zal lang op mijn netvlies blijven. Een fantastische stroom van diamanten, parels, robijnen, saffieren, smaragden, topazen, berillen… een stroom van licht en vuur.’  (Frans gezant in Sint-Petersburg)

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789078653806 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Schitteren aan het Russische hof

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

18-09-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Juwelen!” te beoordelen