Juliana en Bernhard

Het verhaal van een huwelijk. De jaren 1936-1956
Auteur: Cees Fasseur | Uitgever: Uitgeverij Balans

10,00

Het huwelijk van Juliana en Bernhard maakte in de jaren vijftig een ernstige crisis door. Een echtscheiding dreigde. De huwelijkscrisis werd veroorzaakt door een geheimzinnige vrouw, Greet Hofmans, die grote invloed op koningin Juliana wist te verwerven. Uiteindelijk moesten drie `wijze mannen , de commissie-Beel, eraan te pas komen om het conflict op te lossen. Gemakkelijk ging dit intussen niet, want Juliana wilde Hofmans aanvankelijk niet loslaten.

Cees Fasseur, die naam maakte met zijn biografie van koningin Wilhelmina, kreeg als eerste en voorlopig enige historicus toestemming van koningin Beatrix alle stukken in het Koninklijk Huisarchief over de eerste twintig jaar van het huwelijk tussen haar ouders in te zien en voor dit boek te gebruiken.

Op de hem eigen, sprankelende wijze beschrijft hij niet alleen het conflict dat in 1956 een einde dreigde te maken aan het huwelijk van koningin en prins. Hij reconstrueert ook hun huwelijksleven in de voorafgaande periode, vanaf hun trouwdag in 1937 tot de ontknoping van de Hofmanscrisis, aan de hand van persoonlijke brieven en aantekeningen van Juliana en Bernhard. Juliana & Bernhard is daarmee niet alleen het verslag van een huwelijksstrijd, maar ook het ‘portret van een huwelijk’.

Ook verkrijgbaar in harde kaft

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460032202 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van een huwelijk. De jaren 1936-1956

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

523

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-11-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Juliana en Bernhard” te beoordelen