Jules graaf van Bylandt

Een adellijke avonturier
Auteur: Ronald Kousbroek | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

Adellijke avonturiers konden het zich veroorloven niet te werken voor hun onderhoud. Ze waren vrij om buiten de gebaande paden het avontuur te zoeken. Tot deze groep behoorde ook zeker Jules graaf van Bylandt, een zwager van de sinds 1879 op kasteel Amerongen wonende Godard graaf van Aldenburg Bentinck. Hij stond bekend als een ‘koen reiziger en voortreffelijk sportsman’. Tussen 1888 en 1906 maakte hij een twaalftal reizen, waarvan een aantal door nog niet door andere reizigers ontdekte gebieden.

Daarnaast was hij een zeer verdienstelijk schermer en bobsleeër. Deze laatste grote passie, met name toboggan (het huidige skeleton), werd hem op 18 februari 1907 fataal toen hij in Sankt Moritz dodelijk verongelukte.

Aan de hand van archiefstukken en brieven wordt het leven van de adellijke avonturier Jules van Bylandt vanaf zijn geboorte in 1863 tot aan zijn dood in 1907 beschreven. Een belangrijke bron zijn de niet eerder openbaar gemaakte brieven die Jules tijdens zijn reizen aan zijn zus Louise heeft geschreven.

Ronald Kousbroek (1948) is als rondleider/onderzoeker verbonden aan kasteel Amerongen. Hij is tevens auteur van het in 2021 door Aspekt uitgegeven boek ‘Majesteiten zijn nu eenmaal geen gewone stervelingen!’; een beschrijving van het verblijf van ex-keizer Wilhelm II op kasteel Amerongen aan de hand van dagboekaantekeningen van zijn lijfarts dr. med. Alfred Haehner.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464870824 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een adellijke avonturier

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

314

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jules graaf van Bylandt” te beoordelen