Joseph Fouché

Joseph Fouché

Portret van een politicus
Auteur: Stefan Zweig | Uitgever: IJzer
Verwacht

22,50

Stefan Zweig heeft met zijn schitterende biografische romans (over o.a. Marie Antoinette en Maria Stuart) honderdduizenden lezers weten te boeien. Van alle figuren die hij op onnavolgbare wijze heeft getekend is Fouché misschien wel de interessantste. Deze geboren intrigant heeft zich als tegenspeler en/of medespeler van Robespierre, Napoleon en Talleyrand onder elk bewind weten te handhaven, dankzij zijn geslepenheid en zijn volkomen gemis aan gewetensbezwaren.
In Joseph Fouché – Portret van een politicus tekent de meesterlijke verteller Zweig deze intrigant van het hoogste niveau ten voeten uit. Uit deze biografie blijkt eens te meer dat Zweig als geen ander het gevoel voor het dramatische element in de geschiedenis bezat; als geen ander ook wist hij zijn figuren psychologisch te doorschouwen door op zoek te gaan naar de mens achter de publieke figuren en de gevoelens achter de handelingen.

Stefan Zweig (1881-1942) trekt wereldwijd nog steeds een miljoenenpubliek met zijn novellen, essays en biografische werk.

Ook in het Nederlands van Zweig de prachtige biografieën: Marie Antoinette en Maria Stuart. Evenals drie lezingen: Aan de Europeanen van vandaag en morgen.

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789086842117 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Portret van een politicus

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

252

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

12-10-2020

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Joseph Fouché” te beoordelen