Jopie! Jopie! Jopie!

Auteur: Fred Van Slogteren | Uitgever: Just Publishers

20,00

‘JOPIE! JOPIE! JOPIE!’ was de aanmoediging die tijdens Zoetemelks carrière zo vaak te horen was. Jopie was van het volk, de gewone man van bier en patat die zijn sport destijds beleefde met het geluk die de overwinningen van Het Gouden Kwartet (Zoetemelk, Kuiper, Raas en Knetemann) hem bezorgden. Het aandeel van Joop daarin was bijzonder groot.

Zoetemelk werd met voorsprong de beste Nederlandse wielrenner aller tijden. Of hij dat zal blijven ligt in de toekomst verborgen, maar het wordt een hele klus zijn 500 overwinningen te overtreffen. Hoogtepunten zijn de overwinningen in de Tour de France, het wereldkampioenschap op de weg bij de beroepsrenners en de Vuelta a España.

Auteur Fred van Slogteren bracht vele uren bij Joop Zoetemelk door. In een monoloog vertelt Nederlands grootste coureur over zijn leven en wielercar- rière. Ook bezocht Van Slogteren Zoe- temelks familieleden, collega-renners (waaronder Eddy Merckx En Bernard Hinault), ploegleiders en journalisten. Deze biografie geeft een compleet beeld van de talentvolle sportman wiens karakter werd gevormd door het Zuid-Hollandse polderland en die uitgroeide tot de succesvolste Nederlandse wielrenner ooit.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089758835 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

11-08-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jopie! Jopie! Jopie!” te beoordelen