Joost van den Toorn

Het moet gewoon kloppen
Auteur: Anton Anthonissen, Evert van Straaten | Uitgever: Waanders Uitgevers

24,95

De Nederlandse beeldhouwer Joost van den Toorn (1954) heeft een rijk oeuvre opgebouwd. Er is weliswaar regelmatig over diverse onderdelen van zijn werk geschreven, maar dit rijk geïllustreerde boek biedt het eerste overzicht van zijn werk.
De kunstenaar put in zijn beelden breed uit de westerse en niet-westerse kunstgeschiedenis en filosofie, maar evenzeer uit films, literatuur en de wereld van de muziek. Van den Toorn is in zijn werk een erudiet verteller van verhalen en probeert daarin vragen rondom ‘goed’ en ‘fout’ te betrekken om fricties in het collectieve (onder)bewustzijn naar boven te brengen.

Ook tracht hij in zijn beelden wat door onze maatschappij als waardeloos wordt weggezet in iets waardevols om te zetten, zowel in materiële als in spirituele zin. Hij gebruikt daarbij thema’s als religie, seks, oorlog, dieren, machthebbers, clowns, enz. Zijn beelden kunnen daardoor zowel vol empathie als confronterend overkomen, hebben soms een melancholische dan weer een ironische ondertoon en werken als symbolen voor kwetsbaarheid, verdraagzaamheid, heling en vernieuwing.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462620315 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het moet gewoon kloppen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-02-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Joost van den Toorn” te beoordelen