Joodse Huizen 9

Auteur: Esther Shaya, Frits Rijksbaron, Gert Jan de Vries | Uitgever: Stichting Amphora Books

22,50

In wat voor land zouden we leven als de bloeiende joodse gemeenschap van Nederland niet door de nazi’s zou zijn weggevaagd? We weten het niet en we zullen het nooit weten. Maar aan de hand van verhalen kunnen we ons wel een voorstelling maken van hoe dat joodse leven eruitzag.

In Joodse Huizen deel 9 gaat het onder meer over een op hoog niveau biljartende slager uit Leeuwarden, over de bewoners van de zogeheten Granaat-panden in Amsterdam, over een manufacturenwinkelier en verwoed amateurfilmer uit Ochten, over een sociaal bewogen spoorwegman uit Tilburg, over een circusdirecteur uit Diemen, over een hoogleraarshuishouden in Leiden waar Albert Einstein over de vloer kwam en over een Rotterdamse koffiehuiseigenaar en zijn gezin.

De verhalen in Joodse Huizen 9 spelen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Apeldoorn, Tilburg, Leeuwarden, Vlissingen, Heerenveen, Diemen, Ochten en Hardenberg.

De verhalen zijn geschreven door Frans Duivis, Debora Vonk, Bertien Minco, Peter Boer, Jan Timmermans, Alexandra Nagel, Jan-Sebastian van Lissum, Tamar Drescher, Roeland Oudejans-Albers, Gerko Warner, Sara de Vries, Janny van der Molen, Paul Welling, Margriet van der Heijden, Gerard Lakmaker, Mischa Schrijver, Anita Frank, Minet de Wied, Taco ten Dam, Fieke van Heeks, Menno Jansen, Reinier Goud, Rob Snijders en Pauline Micheels.

Reacties op de acht tot nu toe verschenen delen van Joodse Huizen:

‘Dat is mooi. Dat maakt het warm. Dit is een warm boek.’ ? Hans Goedkoop

‘Een boek dat je graag nog eens openslaat en naleest.’ ? Misjpoche

‘Ontroerende verhalen over vooroorlogs Joods leven.’? Ons Amsterdam

‘…respectvolle, waardige momentopnames van het vooroorlogse leven van Nederlandse joden…’ ? Bart Wallet, hoogleraar vroegmoderne en moderne Joodse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789064461781 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, ,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Joodse Huizen 9” te beoordelen