Joodse Huizen 10

Verhalen over vooroorlogse bewoners
Auteur: Esther Shaya, Frits Rijksbaron, Gert Jan de Vries | Uitgever: Stichting Amphora Books

22,50

Toen in 2015 het boek Joodse Huizen verscheen, waarin zo’n vijfentwintig verhalen over het vooroorlogse joodse leven in
Nederland zijn opgenomen, was de veronderstelling dat het wel bij één boek zou blijven. Het tegendeel gebeurde. Er bleek
grote behoefte aan een podium waarop familie, vrienden, buren, (amateur-)geschiedschrijvers en andere geïnteresseerden hun vooroorlogse joodse verhaal konden vertellen. Met als gevolg dat er elk jaar een nieuw deel van Joodse Huizen uitkwam. In het voorjaar van 2024 verschijntdeel 10.

Ook in Joodse Huizen deel 10 staan weer verhalen uit het hele land: Uit Amsterdam het avontuurlijke leven van een dame uit de Sarphatistraat, een levendige schets van de Oude Hoogstraat, de briljante voordrachten van prof. Kokadorus uit de Jodenbreestraat, het verhaal van een industrieel uit de Waldeck Pyrmontlaan, de goochelaar professor Lion Knoop uit de Nieuwe Hoogstraat, de avonturen van een familie uit de Sint Antoniebreestraat, de geschiedenis van de bewoners van een pand op de Kloveniersburgwal, het verhaal achter de Stolpersteine voor Michelangelostraat 45, het geboortehuis van Simon van Collem aan de Bredeweg. Uit Apeldoorn de belevenissen van een politiek actieve bewoner aan hetSophiapark.Uit Groningen een verhaal over succesvolle ondernemers aan de Westersingel. Uit Culemborg de historie van een familie uit de Kattenstraat. Uit Den Haag de lotgevallen van een immigrantenfamilie aan de Weteringkade. Uit Voorburg de wedervaren van Duitse vluchtelingen aan de Laan van Leeuwesteyn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789064461972 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhalen over vooroorlogse bewoners

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

220

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Joodse Huizen 10” te beoordelen