Jonge Twijgen

Jonge Twijgen

Kroniek van tien geslachten in vier eeuwen
Auteur: Gerrit Damsma | Uitgever: Brave New Books
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

16,00

Ieder mens staat op de schouders van zijn voorouders. Hij kent zijn vader en moeder, zijn grootouders en soms nog zijn overgrootouders. Al die anderen verdwijnen in de nevel van het verleden. Maar toch: ook zij hebben geleefd. Mensen van vlees en bloed.

In Jonge Twijgen heeft Gerrit Damsma – eertijds journalist van het Friesch Dagblad – getracht deze onbekende voorouders weer ‘tot leven te wekken’. Het is een terugreis in de tijd tot in de Gouden Eeuw. Een kroniek van tien generaties in vier eeuwen. Over kleine mensen met hun eigen kleine geschiedenis in een grote wereld. Al die generaties kwamen en gingen en hadden hun eigen verhaal. En dat verhaal gaat al maar door en al maar verder. De oude stam kreeg en krijgt nieuwe takken. En aan die takken komen weer jonge twijgen.

Gerrit Damsma is ook de auteur van ‘De beam fan belofte’, een historische roman over de emigratie van een grote groep Friezen in de 19de eeuw naar Amerika. Deze pioniers stichtten de plaats Vriesland in de staat Michigan. De Nederlandse vertaling heeft als titel ‘De boom van belofte’. ‘Jonge Twijgen’ is de vertaling van de Friese roman ‘Tinne Twigen’. Allemaal uitgegeven bij Brave New Books.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402123210 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Kroniek van tien geslachten in vier eeuwen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

142

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-12-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jonge Twijgen” te beoordelen