Jonge jaren tussen graan en slik

Jeugdherinneringen van een bevlogen boer en politicus
Auteur: Derk Roelfs Mansholt | Uitgever: Profiel BV

20,00

De schrijver, Derk Roelfs Mansholt, heeft zijn jeugdherinneringen in Ditzumer-Hammrich opgeschreven voor de grote Mansholt-familie ter gelegenheid van zijn 40-jarig huwelijksjubileum. Daarna hebben deze verhalen een veel bredere betekenis gekregen, namelijk ook als historische bron en als beschrijving van de situatie op het Oost-Friese platteland van bijna 150 jaar geleden.
Maar vooral ook is bij dit boekje de schrijver ervan memorabel.

Zijn kleinzoon Sicco Mansholt (1908-1995), boer en verzetsman in de Wieringermeer, minister van landbouw en vicepresident van de EEG, heeft zich sterk door de politieke ideeën van zijn opa en zijn kennis t.a.v. de landbouw laten inspireren.

Derk Roelfs Mansholt beschrijft thema’s die vaak nu nóg actueel zijn: het boerenleven, de loop van de Dollard en de overstromingen, het onderwijs (aan boerenkinderen), de huishouding en werkzaamheden op een boerenbedrijf, de bezigheden in zijn jeugd en het leven met de natuur.
Het levert een belangrijke bijdrage aan de vermeerdering van de kennis en het verdiepen van het inzicht in de regionale geschiedenis.

Een boek met jeugdherinneringen van de boerenzoon en vernieuwer; later landbouwer en politicus in Groningen en Nederland: “Derk Roelfs Mansholt”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789052946023 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jeugdherinneringen van een bevlogen boer en politicus

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-08-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jonge jaren tussen graan en slik” te beoordelen