John Knox

De hervormer van Schotland (± 1514 -1572)
Auteur: P. de Zeeuw JGzn | Uitgever: Ramshoorn BV

16,95

John Knox woont in Schotland in de buurt van de stad Edinburgh. Eerst heeft hij voor priester geleerd op de universiteit van St. Andrews. Maar hij is ervan geschrokken dat de Rooms-Katholieke Kerk mensen die de Heere oprecht dienen, durft te vervolgen en te doden. In het bijzonder heeft die het nu gemunt op dominee Wishart. Daarom beschermt John hem met een scherp zwaard dat hij altijd bij zich draagt.

Toch kan hij niet voorkomen dat de kardinaal van St. Andrews, de dienaar van de paus, dominee Wishart naar de brandstapel stuurt. Binnen een week wordt de kardinaal voor deze gruweldaad gestraft en St. Andrews verandert in een gereformeerd bolwerk. John Knox wordt daar dominee.

Maar dan verovert een Frans leger St. Andrews en John Knox wordt gevangen genomen. Als galeislaaf wordt hij vastgeketend op de roeibank. Maar zo is hij het middel tot de bekering van de verrader van dominee Wishart.

Na een twee jaar krijgt dominee Knox de vrijheid terug en worden zijn kettingen losgemaakt. Opnieuw wordt hij predikant te St. Andrews en ondanks vijandelijke bedreigingen groeit hij uit tot de grote hervormer van de Schotse kerk.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461150844 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De hervormer van Schotland (± 1514 -1572)

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

14-04-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “John Knox” te beoordelen