Johann Sebastian Bach’s Personal copy of Abraham Calov’s Bible Commentary

History - Significance - Perspectives
Auteur: Albert Clement | Uitgever: Uitgeverij Van Wijnen

99,50

Vooraanstaande Bachgeleerden over Bachs eigen bijbel.

Een paar jaar geleden verscheen bij Uitgeverij Van Wijnen een unieke facsimile-heruitgave van de persoonlijke Bijbel van Johan Sebastiaan Bach, de zogenaamde Calov-Bijbel. Informatie daarover is te vinden op www.bachbijbel.nl.
Deze bijzondere uitgave wordt nu gecompleteerd met een uitvoerige commentaarband, geschreven door een internationaal gezelschap van deskundigen onder leiding van prof. dr. Albert Clement. In deze commentaarband wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de Calov-Bijbel, de aantekeningen die Bach maakte, de mogelijke verbanden van deze aantekeningen met het oeuvre van Bach en de Lutherse denk- en leefwereld waarin Bach werkte en ademde.
De commentaarband zal in vier talen verschijnen: de volledige tekst in Duits en Engels, met samenvattingen in Japans en Nederlands. Alle aantekeningen van Bach zullen integraal worden getranscribeerd en waar nodig van commentaar worden voorzien. De commentaarband wordt aan alle kopers van de facsimile kosteloos toegezonden, maar is voor de vele (theologische) Bachliefhebbers ook als afzonderlijke uitgave te koop.

Albert Clement (1962) is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht (als zodanig ook werkzaam aan University College Roosevelt, het International Honors College van de UU in Middelburg) en internationaal topdeskundige op het gebied van het theologisch Bach-onderzoek. Overige deelnemende auteurs zijn o.a. Christoph Wolff, Robin Leaver, Peter Wollny, Mary Greer, Marcel Zwitser, Jan Smelik, Noelle Heber, Michael Heinemann, Chet Grycz en Frits Broeyer.

Bachs eigenhandige aantekeningen in zijn Bijbel-met-commentaar geven een kijkje in zijn ziel.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789051946048 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

History – Significance – Perspectives

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-02-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Johann Sebastian Bach’s Personal copy of Abraham Calov’s Bible Commentary” te beoordelen