Johan Cruijff

De biografie
Auteur: Auke Kok | Uitgever: Hollands Diep

26,99

Het verhaal achter de mythe die mede door Cruijff zelf is gecreeërd

Vrijwel iedereen denkt Johan Cruijff te kennen en dat is niet zo gek: zijn illustere carrière voltrok zich grotendeels in de schijnwerpers. Maar als mens en zelfs als sportman bleef hij in veel opzichten een mysterie. Waarom vocht hij zoveel conflicten uit? Waarom ging hij niet naar het WK 1978 en werd hij geen bondscoach in 1994? Wat stond er in de psychologische rapporten over hem? Gebruikmakend van unieke documenten en puttend uit honderden interviews met klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, medespelers, zakenpartners en familieleden geeft Auke Kok op deze en vele andere vragen antwoord. Dat doet hij in de eerste volledige biografie van deze kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Zijn levensverhaal is als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff, De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze ‘Jopie’ zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener – en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

Nederlands Dagblad
Recensie door Nederlands Dagblad

Johan Cruijff, de biografie is niet alleen leesbaar en goed te bevatten voor de niet-ingewijden in het voetbal, het is ook kritisch en evenwichtig. […] Kok beschrijft het leven van Cruijff chronologisch, minutieus, en oprecht.

Het Parool
Recensie door Maarten Moll

Kok laat overtuigend zien hoe Cruijff door zijn snelle denken en handelen meestal mijlenver op iedereen voor lag. Terwijl dat ook zijn zwakte was. Hij heeft me ook, al even overtuigend, de zorgzame, toegewijde, en charitatieve kant van Johan laten zien (al mislukte hij als zakenman).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048837311 Categorieën: , , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De biografie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

640

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Johan Cruijff” te beoordelen