Jeruzalem, Jeroesjalajiem, Al-Quds

De heilige stad door de eeuwen heen
Auteur: Josephine van den Bent, Thomas Hart | Uitgever: Uitgeverij Verloren

25,00

Jeruzalem, Jeroesjalajiem, Al-Quds: stad van vele talen en heilig in christendom, jodendom en islam. Dat die religies haar moeten delen maakt de geschiedenis van Jeruzalem fascinerend én bewogen. Als centrum voor zoveel verschillende gelovigen is het ook een centrum van conflicten.

Dat begint al bij de vernietiging van Salomo’s tempel in 586 v.Chr. door de Babyloniërs. In het jaar 70 n.Chr. verwoest de Romeinse keizer Titus de stad. De Arabieren nemen Jeruzalem in 638 in en in 1099 veroveren de kruisvaarders de stad op de islamitische Fatimiden.

Vandaag de dag is Jeruzalem een gedeelde en verdeelde stad, inzet en toneel van een onafgebroken internationale machtsstrijd. Dit boek ontsluit het al eeuwen durende, meeslepende verhaal van Jeruzalem, van Salomo tot nu.

Stichting Zenobia bevordert de bestudering naar oost-west verhoudingen in de meest dynamische ontmoetingsplaats van volken en culturen in de menselijke geschiedenis: het oostelijk mediterrane bekken. Zij tracht, met een sterke nadruk op de historische dimensie, dit doel te bereiken door middel van het organiseren van congressen en symposia, het uitbrengen van boeken en catologi, het ondersteunen van tentoonstellingen en studiereizen en, bovenal, het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek.

De stichting dankt haar naam aan Zenobia, de derde-eeuwse koningin van de Syrische woestijnstad Palmyra, die enige tijd over een deelrijk binnen het Romeinse imperium heerste. Als historische figuur leeft zij voort in zowel de westerse, Grieks-Latijnse traditie, als ook in de oosterse, Arabisch-Perzische overlevering. Het resultaat is een boeiende en complexe bestudering van een legendarische persoon die exemplarisch is voor de thematiek die Stichting Zenobia onder de aandacht brengt. Stichting Zenobia organiseert congressen en lezingen en geeft een boekenreeks uit. 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789087047894 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De heilige stad door de eeuwen heen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

264

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jeruzalem, Jeroesjalajiem, Al-Quds” te beoordelen