Jean-Jacques, c’est moi

Auteur: Jean-Jacques Tamba | Uitgever: J3vzw

25,00

Jean Jacques Tamba, Boma – Belgisch Congo 1940, Belgisch Congo, staat vooral bekend als de oud-cafébaas van ‘In de Soete Naem Jesus’. Dit café was gedurende ruim 30 jaar de multiculturele ontmoetingsplaats van het ‘Andere Antwerpen’, iedereen was er welkom, ongeacht huidskleur, sexsuele geaardheid of afkomst. Daarnaast ook bekend door zijn deelname aan de populaire reeks Benidorm Bastards, maar ook van zijn televisieoptredens in Kinderen van de Kolonie en Interview met de geschiedenis.

Na zijn opleiding als marinier in het Belgische leger in Congo bij de Force Navale, ging hij werken voor de Compagnie Maritime Belge. In Antwerpen ontmoet hij zijn Belgische vrouw en komt hij aan de Hoge Zeevaartschool studeren. Na een achttal jaren werken bij General Motors besluit Jean Jacques terug te keren naar het leven op zee. Twee jaar later stop hij het zeemansbestaan om samen met zijn vrouw ‘In de Soete Naem Jesus’ te openen.

Jean Jacques Tamba is een rolmodel waarvan we kunnen leren dat diversiteit een kracht is die we moeten koesteren en vieren. Zijn positieve instelling en optimisme inspireren anderen om zich in te zetten voor gelijke kansen en een rechtvaardige samenleving, ongeacht hun achtergrond.

Jean-Jacques, c’est moi is een buitengewoon levensverhaal van migratie, veerkracht en verandering.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464072778 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

180

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jean-Jacques, c’est moi” te beoordelen