Jan Van Imschoot

The End is Never Near
Auteur: Philippe Van Cauteren, Selen Ansen | Uitgever: Mercatorfonds

57,50

‘Jan Van Imschoot. The end is never near’ biedt een uitgebreid overzicht van het oeuvre van de Belgische schilder Jan Van Imschoot (1963, Gent, België).
Jan Van Imschoot wordt vaak een vertegenwoordiger van de neo-figuratieve school genoemd, waar bijvoorbeeld ook Luc Tuymans en Marlène Dumas deel van uitmaken. Hij beeldt in zijn schilderijen en tekeningen mensen en gebeurtenissen af. Hij vertelt daarbij verhalen vol eros en pijn, vol religieuze verwijzingen en connotaties. De figuren en objecten zijn geen concrete afbeeldingen, wel vervormde gezichtsvelden waarin het ambigue, de onzekerheid en de twijfel primeren.

Van Imschoot studeerde schilderkunst in Gent, de stad waar hij woonde en werkte tot hij in 2013 naar Frankrijk verhuisde.
Opvallend zijn de directheid van zijn figuratieve stijl, de uitgesproken penseelvoering en het evenwichtige en stoutmoedige gebruik van kleur. Jan Van Imschoot kiest bewust voor een heldere, soms tegenstrijdige en ironische taal.
Zijn werk is opgebouwd rond historische thema’s uit de literatuur en de kunstgeschiedenis en slaat bruggen met voorgangers zoals Caravaggio, Tintoretto, Goya en Manet.
De kunstenaar gaat permanent in dialoog met het verleden, waarin hij zich, met een dosis cynisme, vaak richt op fenomenen of figuren die zich aan de rand van de (hedendaagse) samenleving bevinden.
Dit boek brengt meer dan 220 werken van Jan Van Imschoot samen, die in combinatie met vijf begeleidende teksten een grondig inzicht bieden in de schilderspraktijk van deze Belgische meester.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462303287 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

The End is Never Near

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

20-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jan Van Imschoot” te beoordelen