Jan Plesman

Een vliegende Hollander
Auteur: A. Plesman | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

De naam Plesman is onlosmakelijk verbonden aan de prachtige geschiedenis van onze luchtvaart. Wat minder bekend is, is dat een telg uit het geslacht viel als piloot in de Tweede Wereldoorlog. Na het einde van de oorlog was er op de 6de juni 1946 een Victory-parade in Londen waaraan ook een paar vliegers van het 322 escadrille deelnamen. Maar Jan Plesman, zoals zovelen anderen, was niet onder de marcherende troepen. Zij hadden gezaaid, maar de zoete vruchten van hun opofferingen waren niet voor hun om geoogst te worden…
Voor de mensheid lieten zij een erfenis van vrijheid achter, die zij voor hen hadden bevochten, om van te genieten. Postuum, werd Jan gedecoreerd met het Croix de Guerre door de Franse regering. Zijn vader ontving de Franse ambassadeur bij hem thuis die hem de decoratie overhandigde in een emotionele sfeer. Toen St. Omer, laat in 1944, door de geallieerde strijdkrachten werd bevrijd, heeft er een summier onderzoek plaats gehad om de plaats te lokaliseren waar Jans Spitfire was verdwenen. Maar, zonder enig resultaat.
Ook Jans vader heeft, nadat hij President-Directeur van de KLM was geworden, tevergeefs getracht de plaats te laten vinden; om zijn geliefde zoon een laatste, welverdiende rustplaats te geven. Hij heeft geprobeerd om de ongeluksplaats te laten identificeren. Tot nu toe, heeft niemand het ooit ontdekt, noch het wrak van Jans Spitfire, genaamd Prinses Beatrix, noch zijn lichaam. Hij verdween zoals De Vliegende Hollander, om niet meer terug te keren.
In dit boek, opgetekend door zijn directe familie, wordt het korte maar indrukwekkende leven van Jan Leendert Plesman indringend geschetst.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059115095 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een vliegende Hollander

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

298

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-07-2007

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jan Plesman” te beoordelen