Jan Janszoon, admiraal van Salé

Een 17e-eeuwse moslimpiraat uit Haarlem
Auteur: Arne Zuidhoek | Uitgever: Brouwerij Uitgeverij de

20,99

In 1631 overviel een Barbarijse strijdmacht onder bevel van Jan Janszoon van Haarlem – admiraal in mohammedaanse dienst – Baltimnore aan de Ierse Zuidkust. Vier jaar eerder had hij IJsland overvallen.

In juni 1631 viel een Barbarijse strijdmacht onder bevel van Jan Janszoon van Haarlem, admiraal in mohammedaanse dienst, de havenplaats Baltimore aan de Ierse Zuidkust aan. De gevangenen gingen naar de slavenmarkt van Algiers, onder auspiciën van admiraal Alí Bitchin, ofwel Alí Vlissinger. Vier jaren eerder, in juni 1627, overviel Jan Janszoon IJsland. Ook deze overval slaagde en werd een maand later herhaald door een overval van Moerad Flamenco, een renegaat van Antwerpen. Deze drie overvallen waren de enige met succes bekroonde invallen van een islamitische krijgsmacht op Noord-Europees grondgebied.

Zuidhoek voer op Nederlandse koopvaardij- en zeilschepen en studeerde aan de Rijks Academie voor Beeldende kunsten te Amsterdam. Met 80 boektitels, waaronder Christenen voor Allah, De Zeerovers van de Gouden Eeuw en The Complete A-Z Pirate Encyclopedia geldt hij als een voornaam scribent op het gebied van de maritieme geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083114521 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een 17e-eeuwse moslimpiraat uit Haarlem

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

200

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

10-05-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Jan Janszoon, admiraal van Salé” als eerste: