Jan Foudraine

Onderzoeker, schrijver, psychotherapeut
Auteur: Alex Rutten | Uitgever: Ambo|Anthos

26,99

Aan de hand van boeken, brieven en interviews schildert Alex Rutten in Jan Foudraine een levendig portret van Foudraine als denker, doener en voorvechter van de psychotherapie.

Jan Foudraine van Alex Rutten is een levendige biografie van een psychotherapeut die met zijn spraakmakende boeken een aanjager werd van maatschappelijke veranderingen.

Of het nu gaat om zijn baanbrekende bestseller Wie is van hout…, zijn spirituele zoektocht bij Bhagwan, Krishnamurti en Tony Parsons of zijn hartstochtelijke pleidooi voor psychotherapie – er zijn weinig mensen die een grotere stempel op hun tijd hebben gedrukt dan Jan Foudraine (1929-2016).

In dit meeslepend geschreven boek neemt biograaf Alex Rutten de lezer mee op een avontuurlijke, intellectuele en spirituele reis door het leven van een intrigerend mens. De reis voert van de Leidse studentenwereld, via psychiatrische instellingen in Nederland en de Verenigde Staten, naar het Indiase Poona, waar Foudraine een leerling wordt van Bhagwan, om vervolgens in Nederland diens prominentste vertegenwoordiger te worden. Vrienden zien in Foudraine een held, vijanden een charlatan en de Nederlandse overheid ziet zelfs een mogelijke bedreiging voor de rechtsstaat. Foudraine zelf blijft ondertussen de onderzoekende en kritische geest die hij altijd is geweest, voor wie de ander centraal staat.

Aan de hand van boeken, brieven en interviews schildert Alex Rutten in Jan Foudraine een levendig portret van Foudraine als denker en doener. Dit boek geeft eveneens een verhelderend beeld van de cultureel-maatschappelijke veranderingen in naoorlogs Nederland, waarvan Foudraine onbedoeld een aanjager werd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026349843 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Onderzoeker, schrijver, psychotherapeut

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

21-09-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Jan Foudraine” als eerste: