Jan Emmens en Peter Vos

Auteur: | Uitgever: Uitgeverij Vantilt

13,50

De New Yorkse boekontwerpen van Gerard Hordijk
Als kunstenaar was Gerard Hordijk van vele markten thuis. Hij schilderde, tekende en ontwierp affiches en toneeldecors. Hij maakte muurschilderingen in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties en het Amsterdamse Concertgebouw en kostuum- en decorontwerpen voor het Holland Festival. Binnen zijn omvangrijke oeuvre nemen de boekontwerpen een bescheiden maar bijzondere plaats in, met name de omslagen voor een serie in exil uitgegeven Nederlandse romans.

Frans Coenen en de vrouwen: mentor, minnaar, meester
De romancier Frans Coenen speelde tijdens het interbellum een bijzondere rol in de productie van literatuur door vrouwen. Als ‘literaire mandarijn’ en tijdschriftenkoninkje zette hij strategieën in om vrouwelijke auteurs als Carry van Bruggen, Eva Raedt-de Canter en Clare Lennart te laten publiceren. Coenen heerste als een ‘pasja’ over een hele harem. Zijn gedrag leidde echter niet tot een #MeToo-discussie avant la lettre. Hoe kreeg Coenen dat voor elkaar?

Een ongepubliceerd verhaal van Willem Brakman
Brakman-biograaf Nico Keuning deed een opmerkelijke vondst in de nalatenschap van Willem Brakman. Als aanloop naar zijn schrijverschap blijkt Brakman al rond 1957, na aanmoediging van zijn vriend Nol Gregoor, een verhaal te hebben geschreven: ‘Beste vriend’. Hierin liggen reeds alle belangrijke thema’s besloten die in het latere werk van Brakman aan de orde komen. Een ongepubliceerd oerverhaal voor lezers verklaard.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460044458 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-08-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Jan Emmens en Peter Vos” te beoordelen